Hubel Magyar-Belga Kft

Promóció
 
 Biztos hogy egyedül van?

Bonyolult statisztikailag megbecsülni, hogy mennyi ipari intézmény és magán személy van kitéve az illegális és nem várt megfigyelésnek (lehallgatásnak). Az illegális lehallgatás szükségességét gyakran a nyilvánosság elkerülésével vagy egy pár esetben a kémkedés megelőzésével indokolják. Sok vállalat nincs tisztában azzal, hogy az ipari kémkedés milyen hatással van az üzletre (a versenytárs megelőzi Önt a piacon egy új termékkel vagy termékfajtával, egy fontos megrendelésnél a versenytárs alá ajánl az Ön árainak, a belső vagy külső ellenségek akkor támadják Önt, amikor pénzügyileg gyenge stb.). A lehallgatás, és a videós megfigyelés tehát, hatással lehet a mindennapi üzleti tevékenység sikereire, kudarcaira.
 
 
A lehallgató eszközök tipikusan olyan termékek vagy mítoszok, amelyek csak az állami kémkedés számára voltak elérhetőek.
A technológia további fejlődésével a jó minőségű lehallgató berendezések már könnyen beszerezhetőek a kereskedelmi piacokon is, akár közszükségleti cikként is. Például a babafigyelő készülék, amely egy kiváló lehallgató berendezés (elhelyezhető az álmennyezetben, tárgyalóasztal alatt, tábla mögött vagy aktatáskában) már kevesebb, mint 50 dollárért megvásárolható. A jó minőségű "pin-hole" mátrix lencséjű kamerákat már kevesebb, mint 150 dollárért megvehető.
 
Fontos megjegyezni, hogy a védett információ értéke megnőtt, de ugyanakkor a potenciális és elérhető lehallgató technológiák fenyegetése is megnőtt. A komoly (profi) ipari kémkedés könnyen képes megszerezni és alkalmazni a kifinomult lehallgató berendezéseket. Az információ értékének meghatározása kizárólag az adott vállalattól függ.
 
A nem kívánt lehallgatás elleni maximális biztonság érdekében az alábbi három tervrészlet alkalmazása ajánlott:
 
  1. Rendszeres és professzionális átvizsgálás (egy jól kiképzett és megbízható csoporttal), az Ön környezetének "sterilizálása" érdekében.
  2. Rendszeres átvizsgálásra házon belüli biztonsági személyzetet kell alkalmazni a cég saját tulajdonú eszközeinek felhasználásával. A nagyobb vállalkozások többsége szakosodott biztonsági csoportokat alkalmaz az épületek vagy tárgyaló termek átvizsgálására kihasználva cégen belüli személyzet és felszerelés előnyeit.
  3. A valós idejű megfigyelés is igen fontos a külsősök által behozható poloskák kiszűrésére. Ha Ön rendelkezik a megfelelő berendezéssel, akkor ezt a munkát is el lehet végeztetni a házon belüli személyzettel.
 
Copyright © 2009-2010 Hubel Magyar-Belga Kft. Minden jog fenntartva.