Hubel Magyar-Belga Kft

Promóció
  Absonic v1.0 és v2.0
Számítógépes hangrögzítő rendszer
 


A mindennapi életben, a gazdaságban végbemenő folyamatok információkon alapulnak és információkat keletkeztetnek. Az információk nagy része hang- illetve beszédinformáció, melyek egyrészt személyes jelenlét melletti megbeszéléseken (tárgyalásokon, előadásokon, stb.), másrészt személyes jelenlétet nem igénylő, távközlési eszközök (telefon, rádiótelefon, stb.) útján keletkeznek. Gazdasági társaságoknál, állami intézményeknél, kisvállalkozásoknál, magánszemélyeknél, tehát szinte mindenütt felmerülhet a hanginformáció rögzítési, tárolási igénye a késobbi feldolgozás vagy archiválás érdekében. Az információ rögzítése, feldolgozása, tárolása jelentős szerepet tölt be a kiadások megtakarításában, a bevételek növelésében és a közigazgatási-hatósági munka segítésében is, amivel idő, energia és pénz takarítható meg valamint biztonságot erősíthet. Néhány alkalmazási terület, egyedüli, szóló számítógépre (saját részre vagy, ha többen használnak egy gépet) és hálózatos üzemre egyaránt (ekkor a szerverre rögzített információt minden érintett elérheti, megfelelő szervezés és szabályozás mellett):


 

  1. vezetői tevékenységekhez
  2. titkári tevékenységekhez
  3. előadói tevékenységekhez
  4. tanácskozások, előadások rögzítése mikrofonnal, manuálisan vagy automatikusan vezérelve
  5. telefonhívások manuálisan vagy automatikusan vezérelt rögzítése
  6. rádiótelefon hívások manuálisan vagy automatikusan vezérelt rögzítése
  7. előre programozható, automatikus mikrofon- és telefonfelvételek (dátumra és időpontra)
  8. diktálásokhoz (jegyzőkönyvekhez és egyéb anyagokhoz)
  9. üzenethagyás más munkatársak, személyek részére
  10. ügyeleti szolgálatokban mind a mikrofonos, mind pedig a telefonos üzemmódban
  11. meg- és kihallgatásokkor(rendőrség, bíróság, önkormányzat, panaszirodák, stb.)
  12. jogtanácsosok, ügyvédek irodái
  13. ügyfélszolgálatok
  14. oktatási segédeszköz
  15. egészségügyi, orvosi alkalmazások (segélykérés, stb.)
  16. idő- és munkaszervezés
  17. hosszabb idejű (évek) archiválás előkészítése (streamer, CD, magneto-optikai tároló, DVD, stb.)
  18. hangfelvételek cseréje más, külső hangforrásokkal(audió magnetofon, diktafon, rádió, televízió, video magnetofon, erősítok, lemezjátszó, CD lejátszó, DVD, URH adó-vevo, stb.)
  19. egyebek


A beszéd illetve hanginformáció feldolgozása, tárolása fontos kérdés, mivel egyrészt azonnali feldolgozása sokszor nem lehetséges illetve nem célszerű, másrészt rendszerezett tárolása viszonylag nagy hely- és így költségigényű. A hanginformációk tárolásának klasszikus eszköze a magnetofon illetve ennek egyik formája, a diktafon. Ezen eszközök információ hordozója a mágnesszalag, mely általában 60-120 perces tárolási kapacitással rendelkezik, a szalaganyagok jellegéből fakadó sérülékenységi, időtállósági problémák mellett. A számítástechnika fejlődésével, a multimédiás alkalmazások megjelenésével lehetőség van arra, hogy a hanginformációkat a számítógépek tároló egységein is rögzíthessük (merevlemez, floppy, CD-ROM, magneto-optikai tárolók, stb.). Erre a legkülönbözőbb hangkártyák adnak lehetoséget, a MIKROFON és a LINE-IN, LINE-OUT be- és kimeneteiken illetve a SPEAKER kimenetükön.

 

ABSONIC v1.0 Felhasználói kézikönyv   ABSONIC v2.0 Kereskedelmi ismertető
Garanciális feltételek   Garanciális feltételek
ABSONIC v1.0 DEMO letöltése   ABSONIC v2.0 DEMO CD letöltése

 

 
Copyright © 2009-2010 Hubel Magyar-Belga Kft. Minden jog fenntartva.