Hubel Magyar-Belga Kft

Promóció


Egy cég működése során a folyamatosan növekvő számú és változó típusú informatikai eszközzel kerül kapcsolatba. Munkaállomások, webszerverek, adatszerverek, hordozható számítógépek, táblagépek, okostelefonok, ugye ismerős? Ezen eszközök alkalmazása nem csak a hatékonyságot növeli kiemelkedően, hanem az IT biztonsági kitettséget is emeli jelentősen. Bár legyünk őszinték, erről hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Mindaddig amíg nem történik meg a baj: adatvesztés, behatolás, illetéktelen hozzáférés, adatlopás. A sort végtelen hosszan lehetne folytatni. Mi a Hubel Magyar-Belga Kft csapata nem csak az éppen kialakult vészhelyzet megoldásához rendelkezünk szaktudással, hanem a következő problémának is tudjuk a megoldását! Csak egy fontos kérdésünk teszünk fel, miben segíthetünk?
     
Behatolás detektálás   Sérülékenység vizsgálat
Digitális Forensic vizsgálat   IT biztonsági tanácsadás
Etikus hackelés   Naplóelemzés és incidens kezelés
 

Minősített adatmegsemmisítés
Cégünk 2012 április elsejével megkezdte adatmegsemmisítési szolgáltatását az US DoD, DIN illetve NSA standard szerint. Az adathordozókat a környezetvédelmi elvárások figyelembevételével kezeljük, illetve az ügyfél igényei szerint járunk el.



Az adatmegsemmisítés történhet demagnetizálás, felülírás/többszörös felülírás, fizikai megsemmisítés módszerekkel.(mechanikai, illetve kémiai módon is lehetséges). A munkafolyamat módszerét az adathordozó típusától és állapotától függően választjuk meg.




Az alábbi táblázatban az adathordozók típusának és működőképességének függvényében alkalmazható adatmegsemmisítő eljárásokat szemléltetjük. Ennek megfelelően kérje ajánlatunkat!

Az ajánlati ár függ a darabszámtól és az adathordozó típusától. Nagy mennyiségű adathordozók megsemmisítése esetén jelentős engedményeket biztosítunk. További információért kérjük keresse cégünk munkatársait!

Az adatmegsemmisítés folyamán az Amerikai Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának az adatok törléséről és megsemmisítéséről szóló 5220.22-M Clearing and Sanitization Matrix, 8. paragrafusának 3. bekezdésében foglaltaknak megfelelően járunk el. A sikeres adatmegsemmisítés után átadunk egy tanúsítványt, melyen igazoljuk, hogy az adatmegsemmisítés mind környezetvédelmi, mind pedig adatbiztonsági szempontból megfelel.

 
 
 Biztos hogy egyedül van?

Bonyolult statisztikailag megbecsülni, hogy mennyi ipari intézmény és magán személy van kitéve az illegális és nem várt megfigyelésnek (lehallgatásnak). Az illegális lehallgatás szükségességét gyakran a nyilvánosság elkerülésével vagy egy pár esetben a kémkedés megelőzésével indokolják. Sok vállalat nincs tisztában azzal, hogy az ipari kémkedés milyen hatással van az üzletre (a versenytárs megelőzi Önt a piacon egy új termékkel vagy termékfajtával, egy fontos megrendelésnél a versenytárs alá ajánl az Ön árainak, a belső vagy külső ellenségek akkor támadják Önt, amikor pénzügyileg gyenge stb.). A lehallgatás, és a videós megfigyelés tehát, hatással lehet a mindennapi üzleti tevékenység sikereire, kudarcaira.
 
Bővebben...
 

ELLENÖRZÉS - TECHNIKAI ELLENÖRZÉS
A BIZTONSÁG ALAPELVEI ÉS MINIMÁLIS SZABVÁNYAI... NATO C-M 55(15)

71. Azokat az irodákat és területeket, ahol NATO TITKOS, vagy annál magasabb minősítésű minősített információkról beszélnek védelmezni kell a passzív és aktív lehallgatási próbálkozásoktól, amikor annak veszélye azt szükségessé teszi. A lehallgatás veszélyének fennállása eldöntésében a megfelelő Biztonsági Hatóság koordinál és dönt, szükségszerűen meghallgatva a technikai szakértőket.
 
A feladatot OSCOR OSC-5000 Spectral Correlátorral 10kHz-3000MHz tartományban végezzük, mely tartományban benne foglaltatik az erősáramú 220 VAC, a telefonhálózat, kaputelefon hálózat, computer hálózat és a helyiség(ek)ben lévő technikai eszközök és bútorzat ellenőrzése. rádiófrekvenciás ellenőrzésen kívül a teljes falfelületet átvizsgáljuk ORION NJL 4000 Nem-Lineáris detectorral az esetleges passzív eszközök felderítésére. Különleges fényforrásokkal átvizsgáljuk a falfelület "érzékenyebb" részeit az utólagos megbontások felderítésére.
Bővebben...
 
Mi az a TEMPEST ?
 
A számítógépes hardver elektromágneses kisugárzása (lehallgathatósága) már az 1960-as években felmerült. Az amerikai NSA (National Security Authority) az 1970-es években TEMPEST néven programot indított a probléma vizsgálatára; amely a keretét adta a későbbi, az elektromágneses lehallgatás ellen védett készülékek tervezésére, és gyártására vonatkozó Tempest szabványoknak.
 
A tevékenység végzéséhez a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal engedélye szükséges
 
A számítógépes hardver minden egyes alkatrésze kibocsát nem kívánt jeleket, azonban ezeknek csak egy része igazán veszélyes. A komoly problémát azok a pontok jelentik, ahol soros adatfeldolgozás, adattovábbítás történik. Sugárzási szempontból a leginkább védtelenek a monitorok és a soros kábelek (RS232, Ethernet). Eddig kevés figyelmet fordítottak V és H szinkronjelek lehallgathatóságára, bár ez egyértelműen monitor jelenlétére utal. A PC monitor szinkronjeleinek megfelelő berendezéssel történő rekonstruálásával a megjelenő kép a "távolban" visszaállítható.
Bővebben...
 
További cikkeink...
Oldal 1 / 2
Copyright © 2009-2010 Hubel Magyar-Belga Kft. Minden jog fenntartva.