Hubel Magyar-Belga Kft

Promóció
Semi Rugged: avagy az üzleti rugged készülékek tervezése során a legfőbb célt, a masszív kivitel és a könnyű súly összhangjának megtalálása adja. A cél, a lehető legmasszívabb készülék elegáns megjelenésbe burkolása. Ezen készülékek bár nem felelnek meg a legzordabb körülményeknek, azonban kialakításuknak köszönhetően jóval ellenállóbb a kültéri behatásokkal szemben, legyen szó felületi karcállóságról, por és cseppállóságról, vagy extrém helyzetekben akár egy kisebb esésnek való ellenálló képességről.  Rugged Panel PC: ezen célszámítógépek legfőbb alkalmazási területei az ipari felhasználásban, valamint a hadászatban találhatóak. Legfőbb jellemzője, hogy a pc-khez hasonlóan a legtöbb port és periféria megtalálható bennük, továbbá hogy kialakításuknak köszönhetően beépíthetőek egy adott helység fal/szekrényszerkezetébe, továbbá integrálható járművek konzolrészeibe, vagy egyéb a számukra kialakított reteszekbe. Utóbbi felhasználási terület miatt, a rázkódásvédelem kiemelt fontossággal bír a belső kialakításban.
   
Rugged Notebook: ezen készülékek a manapság elterjedt notebook méretekkel rendelkeznek, azon különbséggel, hogy professzionális kialakításuknak köszönhetően az extrém körülmények között is minden gond nélkül használhatóak. Borításuk többnyire magnézium ötvözet, gumírozott élekkel, és elreteszelhető I/O portokkal rendelkeznek. A termékek számos rugged specifikációban elérhetőek.
  Rugged TabletPC: A készülékek a notebookokhoz hasonló teljesítménnyel bírnak, azonban sokkal inkább a mobil felhasználásra összpontosul kialakításuk. Jellemzően kijelzőjük érintőképernyős, és általában beépített mobileszközöket is tartalmaznak. Méretei széles skálában mozog, ám a kimondott fully rugged készülékek többnyire nem haladják meg a 10”-t.
   
Rugged UMPC: azaz ultra mobil személyi számítógép. A mobil számítástechnika jelenlegi legfelső foka, már amennyiben a teljes számítógépes teljesítményt tekintjük. A tablet pc-khez hasonlóan jellemző az érintőképernyő, ezzel segítve a kezelést, de többnyire a készüléken kisméretű billentyűzetet is lelhetünk. A készülékekbe többnyire integrálják a mobil eszközöket GPS, 3G …
  Rugged PDA: Ezen készülékek a hagyományos PDA-k tudását örökölték, természetesen a rugged típus feljavítással. Jellemzően valamilyen mobil operációs rendszerrel rendelkeznek. Rugged változatuk azonban a legnagyobb kihívásoknak is eleget tesz, hisz gyakorlatilag vízállóak, mozgó alkatrészek hiányában pedig ellen áll a rezgésnek, nagyfokú G erőknek, ütésnek.
 
 


A rugged (ruggedized vagy ruggedised) szóval jelölt IT eszközök, különleges működési körülményekhez kialakított speciális hardver eszközök. Ezen körülmények lehetnek szélsőséges hőmérsékleti viszonyok, olyan környezet, ahol erős vibráció léphet fel, vagy ahol szélsőségesen párás illetve poros környezetben kell a maximális működést produkálni. A hardverelemek minden egyes összetevőjét speciálisan ezen kihívásra tervezték, így semmiképp nem összehasonlítható, a kereskedelmi forgalomban kapható nem rugged termékekkel. A készülékekre a masszív formatervezettség jellemző, hisz itt a minden körülmények között helytállás az elsődleges szempont.

Rugged termék manapság minden informatikai hardverelemre, konfigurációra, és részegységre található. Így manapság bárki számára elérhető rugged PDA, PC, notebook, tablet pc, PNA …stb. Érdekes momentum, hogy bár ezen termékek más-más formáját képviselik az informatikának, mégis a ruggedizálás alapvető folyamata ugyanazt az alapelveket követve valósul meg.


 
A rugged eszközöket leginkább a nehézipar, a katonaság, valamint a rend és vagyonvédelmi szervek használják előszeretettel. Mivel nem ritka, hogy az UMPC (ultra mobil személyi számítógép) eszközök a járműben találhatóak, így kivannak téve a szélsőséges rázkódásnak, és a szélsőséges hőmérsékletnek, nélkülözhetetlen megoldás a rugged számítógép. A katonaság számára a magnéziumötvözetű ház, a strapabíró szerkezet, és a minden körülmények között hibátlan működés, jelentős stratégiai előnyt jelenthet a frontvonal bármely oldalán.

*a magnéziumötvözetű ház, 20 szor hatékonyabb védelmet jelent mint a hagyományos műanyag szerkezet
**a merevlemezek védelmét keretrendszer, valamint speciális hab adja, amely gátat szab a nagymértékű rázkódáskor bekövetkező meghibásodásnak

Alapvetően minden rugged számítógép, ugyanazon fejlesztéseket követi, eltérés csak az igény miatti kialakításban van. Az alábbiakban láthatjuk, hogy az egyes ruged eszközök, milyen fejlesztéseket tartalmaznak (*nem kizárólagosan, mivel az igénynek megfelelően a fejlesztés beépítésre kerülhet)


 
 
 
 
 

Copyright © 2009-2010 Hubel Magyar-Belga Kft. Minden jog fenntartva.